Image brainstorm success

Livrarea de training online cu Colltrain

La inceputul lunii August am avut o discutie cu Marian Stirbescu despre livrarea de cursuri online si cum sustinem invatarea in noua realitate. In acest articol ne-am concentrat pe Colltrain, un serviciu revolutionar care ajuta trainerii sa livreze experiente de invatare unice centrate pe implicare si lucru in echipa.

Despre Colltrain

Cristina –  Buna, Marian. Știu ca de la inceputul pandemiei folositi Colltrain. Te-am ruga sa ne descrii in cateva cuvinte ce este Colltrain si care este propunerea sa de valoare ?

Marian
– Ne-am dorit sa gasim in perioada pandemiei, o modalitate de a livra cursuri in mediul online cu aceeasi experienta speciala ca la cursurile in sala. Daca e sa privim atent, perioada pandemiei ne-a oferit o provocare cu rezultate pozitive pentru ca, fiind constransi de restrictii, am fost obligati sa fim creativi, inventivi si inovatori.

In acelasi timp, ne-a ajutat foarte mult experienta noastra de peste 15 ani de a sustine cursuri cu activitati experientiale pentru angajatii companiilor din România, UK si Europa de sud est.

Asa a inceput dezvoltarea Colltrain, o platforma care ajuta trainerii si facilitatorii sa sustina livrarea de cursuri la distanta in format LIVE, sincron.

Practic, trainerii lanseaza sali de training virtuale unde cursantii lucreaza in echipe participand la activitati experientiale si jocuri cu un grad de implicare egal sau superior experientei traditionale din sala de curs.

Trainerii pot livra cursuri utilizand biblioteca de activitati existente sau pot sa-si construiasca propriile activitati plecand de la sabloane predefinite.

Din cate stiu eu, in acest moment, Colltrain  este un produs unic nu doar in Romania, ci si la nivel global. 

Functionalitati

Cristina – Care sunt cele mai importante functinalitati oferite de produs?

Marian – Colltrain ofera o lista bogata de functionalitati care au ca scop transformarea  activitatilor din format fizic in cel virtual si echipa depune constant eforturi de a le actualiza in functie de necesitati si de feedback-ul primit de la clienti sau de la participanti.

In colaborare cu echipa care dezvolta Colltrain ne-am concentrat foarte mult, inca de la lansarea produsului, pe oferirea de activitati  experientiale de training si jocuri pentru lucrul colaborativ in echipe. In timp am contribuit cu o serie de activitati cheie oferite gratuit in Community Library.

Biblioteca de activitati ofera un start rapid si inspiratie, pentru trainerii care sunt la inceput de drum. Practic fiecare trainer are optiunea de a creea designul propriilor activitati in mai multe limbi utilizand propriul branding.

Utilizand aceste functionalitati, trainerii pot sa-si transforme activitatile traditionale in activitati de training de livrat la distanta in modul sincron, in contrast cu cursurile online unde participantii invata singuri, in ritmul propriu, vizualizand materiale de training preinregistrate.

Avantaje

Cristina – Care sunt cele mai importante 3 avantaje ale produsului?

Marian – Cred ca pentru traineri, avantajul este ca le permite transformarea completa a activitatilor traditionale din sala de curs pentru livrarea in modul “remote/live”.

Din perspectiva participantilor, acestia beneficiaza de o experienta unica de invatare in echipe, departe de plictiseala si lipsa de implicare specifica atat de multor formate de training online.

Daca ma gandesc la editorii si producatorii de materiale de training, acestia ar putea “vinde” accesul la produsele de training catre trainerii din reteaua proprie.

Activitati

Cristina – Care sunt cele mai utilizate activitati?

Marian – E greu sa fac un top, iata totusi cateva pe care eu le folosim in mod frecvent:

1. Magic Letters / Cards O activitate in cadrul careia participantii pot forma cuvinte pentru a atinge anumite obiective de invatare. Imagineaza-ti ca ai la dispozitie un set configurabil de litere (gen “Scrabble”)si numere (gen “Remi”). In acest moment exista 7 formate de astfel de activitati sau variatiuni extrem de populare (Flip-A-card, Human Multitasking, Airplane Factory)

2. Flipchart – Pentru activitati de brainstorming / silent brainstorming, analiza de probleme, creare de solutii

3. My Hero – O activitate de conectare cu subiectul pentru cursuri de soft-skills (Inteligenta emotionala, personalitate, valori)

In acest moment folosim multe din activitatile standard dar am dezvoltat si propriile activități, de exemplu in biblioteca standard  exista 54 de activitati, iar noi am dezvoltat, suplimentar, inca 130 de activitati pentru training-urile de la Axioma.

Beneficii

Cristina – Care sunt cele mai importante beneficii pentru utilizatori?

Marian – Pandemia a schimbat dramatic modul in care opereaza industria de training. Lucrul de la distanta (de acasa) este deja o normalitate iar trainingul la distanta va ramane  extrem de important prin avantajele economice, prin flexibilitatea organizarii si prin faptul ca atinge si grupuri de angajati pentru care, in mod traditional nu se aloca buget.

Trainerii pot sa-si continue activitatea in noua realitate utilizând Colltrain si metode de livrare colaborativa cum ar fi CARTA (Collaborative, adaptive, remote training activities)

Produsul Colltrain

Cristina – Este Colltrain un produs al Axioma Solutions?

Marian – Colltrain este dezvoltat de către Centriqa iar Axioma este unul dintre primii clienti. Pentru noi platforma Colltrain este principalul instrument alaturi de Zoom si MS teams pentru livrarea de training la distanta. 

Aplicația poate fi utilizata in prin intermediul unui abonament lunar de catre orice trainer din lume si este disponibila pe site-ul www.colltrain.com.

Eu sunt implicat personal in dezvoltarea produsului ca Product Manager si sunt mandru ca pot sa ajut alti traineri sa ofere cursantilor din lumea intreaga o experienta de invatare speciala.Organizam lunar pentru trainerii care doresc sa descopere CARTA si Colltrain un mini training gratuit de livrare la distanta prin metoda CARTA. Cei care doresc sa participe gasesc detalii aici.


Articol de Cristina Udrescu, Expert Media si PR

Similar Posts