Cristina Mihalache – Interviu cu un PM certificat CompTIA Project+

Cine este Cristina Mihalache?

Sunt Network Engineer cu o experienta de 10+ ani. In timpul concediului de maternitate pentru pentru cei doi copii am avut mult timp sa imi reconsider statutul profesional.

In acest timp am decis sa imi urmaresc pasiunea si m-am inscris la a doua facultate, cea de Psihologie la ID(prima facultate urmata a fost cea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei) si am hotarat sa ajustez traseul meu profesional si sa ma indrept intr-o directie ce poate imbina pasiunea mea pentru psihologie cu background-ul tehnic, si sa fac o tranzitie catre o pozitie de project management. In afara de partea profesionala, sunt mama, iubita, prietena, fiica, sora, colega, vecina, studenta. Un om normal, care la 35 de ani s-a gandit ca trebuie sa schimbe ceva in viata lui pentru a fi cu adevarat relevant 🙂

Care sunt preocuparile tale profesionale?

In momentul de fata, abia m-am reintors in campul muncii si incerc sa ma adaptez la ritmul de lucru de 8-9 ore pe zi, program fix, atentie concentrata, sedinte multiple, multi-tasking. Pentru cineva care nu a facut o pauza mai lunga, e greu sa isi imagineze ce inseamna readaptarea, lucrurile acestea sunt naturale, nu? Ei bine, pentru mine este un proces in care incerc sa ma reactualizez profesional si lucrurile aceastea marunte sunt adevarate milestone-uri. Mi-e dor sa-mi petrec tot timpul cu copiii mei, dar in acelasi timp, realizez cat de bine imi face sa imi folosesc din nou cunostintele mele tehnice, sa invat lucruri noi, sa ma dedic unei probleme si sa nu ma las pana nu ii gasesc o solutie.

Ce prefera Cristina sa faca in afara orelor de program?

Imi place sa ma joc cu fetitele mele de 2 si 4 ani, sa citesc orice imi pica in mana, in special carti de psihologie, si sa fac ordine in casa, caci traitul intr-o casa curata si ordonata imi aduce liniste in ganduri.

De unde interesul pentru Project Management?

Nevoia mea de a fi relevanta pe piata muncii dupa o pauza atat de mare, intelegerea ca ingineria este doar baza pe care pot construi multe alte lucruri interesante. Eu consider ca aportul meu poate fi de impact in acest domeniu in care comunicarea, relationarea, empatia, ascultarea, negocierea, intelegerea, leadershipul sunt elemente de baza.

Ce inseamna pentru tine certificarea CompTIA Project + Project Manager?

Certificarea reprezinta dovada intelegerii materialului parcurs si recunoasterea generala a cunostintelor acumulate si a motivatiei avute.

Cat de dificil a fost examenul de certificare CompTIA Project+? Cum te-a ajutat cursul de la Axioma?

A fost mai dificil decat ma asteptam, desi am parcurs cursul cu Marian si am citit cartea de 3 ori, am urmarit glosarul si testele asociate contului Sibex. A fost necesara urmarirea cu foarte mare atentie a fiecarei intrebari, caci erau multe chichite acolo. M-au ajutat foarte mult discutiile si exercitiile practice parcurse impreuna cu Marian la curs –  exemplele multiple din viata reala de PM ce mi-au fost oferite m-au ajutat sa simt ca am deja experienta la acest capitol.

Cum se compara acest examen cu altele, in termeni de dificultate?

Am mai participat la zeci de certificari pentru Cisco si Juniper, dar trebuie sa recunosc ca cea de Comptia Project+ este diferita, nu doar datorita continutului, ci si a experientei generale.

Ce le recomanzi celor care ar dori sa urmeze un traseu similar?

Sa isi urmeze calea pentru a deveni cea mai buna varianta a lor. Desi e greu, nu e imposibil, cu putin efort, dedicare si implicare, pot ajunge acolo unde isi doresc.

Similar Posts