Interviu cu un PMP – Camelia Cetean

Am participat la trainingul oferit de Axioma in Iunie 2018

Cine este Camelia Cetean?

Pot spune ca sunt o persoana ambitioasa, imi plac provocarile, imi place sa rezolv problemele si tot timpul am o gandire pozitiva.

Cu ce te ocupi la job?

De 11 ani am grija ca proiectele sa fie implementate la timp si sa nu depaseasca bugetul estimat. Ati zice ca ok… si ce este asa greu in asta? Nu este greu de loc, este doar provocator pentru ca proiectele nu sunt la fel, fiecare este unic, are particularitatile lui. Si de ce este nevoie de un Project Manager? Pentru ca nu traim in conditii ideale. Daca totul ar fi ideal chiar nu ar fi nevoie de Project Manager, dar nu este asa. Tot timpul apar schimbari si atunci este nevoie de cineva care sa tina totul sub control, sa rezolve problemele aparute, sa tina echipa inchegata, sa anunte pe ceilalti care este mersul proiectului si multe alte lucruri care poate de multe ori nu se vad, dar sunt rezolvate de catre Project Manager pentru bunul mers al proiectului.

Ce face Camelia Cetean in afara orelor de program?

In afara orelor de program sunt mama si sotie. Trebuie sa am grija de copii, de sot, de casa. Am doi baieti minunati de care sunt foarte mandra si un sot care ma ajuta si ma sustine in tot ceea ce fac. De multe ori avem timp liber doar la sfarsit de saptamana si atunci de obicei plecam undeva, ne place sa calatorim sis a vedem lucruri noi.

camelia cetean 1

Cat de dificila a fost pregatirea pentru examenul PMP?

A fost destul de dificila din cauza timpului. Trebuia sa merg si la serviciu, acasa cu treburile zilnice, copiii, dar in final am reusit. Prima data cand am dat examenul, pe data de 21 noiembrie 2018 nu l-am luat. Intr-adevar ca atunci citisem numai Rita si se pare ca nu a fost suficient. Dar am luat-o de la capat, m-am pregatit mult mai intens, am citit mai multe carti, am rezolvat peste 5000 de intrebari – asta pentru ca am vrut sa merg la sigur a doua oara si asa a si fost. Pe data de 18 Aprilie 2019 am devenit PMP.

Camelia Cetean 2

Cum te-a ajutat cursul de pregatire pentru examen de la Axioma?

Chiar m-a ajutat foarte mult cursul de la Axioma si sfaturile lui Mihai in legatura cu pregatirea pentru examen.  

Ce le recomanzi celor care ar dori sa urmeze un traseu de certificare?

In primul rand recomand certificarea ca si PMP. Nu este usor, dar nici imposibil, iar satisfactia de dupa certificare merita efortul. Recomand o pregatire intensa, sa ia in considerare sfaturile celor care au trecut prin acest examen si sa fie siguri de reusita. Cum am mai spus, nu este imposibil.

Similar Posts