Climbing Team

Interviu cu Andreea Tanase

PMP

Andreea Tanase

Pe Andreea am cunoscut-o cu ocazia cursului de pregatire pentru examenul de PMP organizat la Axioma.
Pe durata cursului am apreciat energia de care a dat dovada in parcurgerea unui continut care, pentru multi altii, pare coplesitor dar si rezultatele foarte bune obtinute la testele intermediare.


Avand in vedere experienta sa cat si nivelul de cunostinte acumulate Andreea a urmat sfatul meu de a participa la sesiunea de examinare cat mai rapid dupa finalizarea cursului.
M-am bucurat mult cand dupa doar 3 saptamani ne-a anuntat ca a trecut examenul cu succes, obtinand calificativul “Proficiency” pe toate grupele de procese evaluate de catre PMI.
La momentul acestui interviu, Andreea este Project Manager la Oracle Worldwide Alliances & Channels si ne-a facut bucuria de a accepta invitatia noastra pentru “Interviu cu un PMP”.

Cine este Andreea Tanase?

O persoana dedicata si ambitioasa, pasionata de project management si de IT dar mai ales de IT Project Management.  Consider ca partea savuroasa a oricarei provocari este sa gasesti solutii la probleme aparent fara solutie si sa iti testezi limitele.

Cu ce te ocupi la job? Ce te atrage la meseria de Project Manager?

Ca project manager, iti lasi amprenta pe fiecare proiect si fiecare proiect e cartea ta de vizita. Intr-o zi normala la munca, planific, comunic, coordonez, invelesc ciocolata in staniol, daca de asta e nevoie pentru a finaliza cu succes un proiect.

Andreea Tanase Interviu

Te rog sa ne povestesti o intamplare / situatie (din proiecte) de care-ti amintesti cu drag.

E mai mult o stare de fapt decat o intamplare.  Imi amintesc cu drag de zilele cand ceva nu era in ordine pe un proiect, cand nu mai conta al cui e proiectul sau cine a gresit si toti munceam alaturi sa facem lucrurile sa mearga…si reuseam.

Care este secretul tau ca PM?

Incerc mereu sa vad lucrurile din cat mai multe perspective.  Asta ma ajuta sa lucrez bine cu oamenii si sa iau in considerare toate scenariile.  Imi iau mereu munca foarte in serios desi deobicei sunt cea care face glume.

Care sunt top 3 provocari in meseria de PM?

Sa  reconciliezi pareri/dorinte/asteptari in contradictie.
Sa  fii mereu in garda. Sa te astepti tot timpul sa apara situatii inedite, cu toata planificarea ta.
Sa fii flexibil si adaptabil. Sa ai o viteza de reactie mare.

Ce face Andreea Tanase in afara orelor de program?

Andreea Tanase Interviu2

Escalada, ciclism, trail running, inot, triathlon, ski.  Am urcat pe Mont Blanc, am participat la maratoane montane si triathloane, am participat la o tabara de supravietuire. Urmatoarea provocare este sa termin un Half Ironman.

Andreea Tanase Interviu3

Cat de dificila a fost pregatirea pentru examenul PMP?

Destul de dificila dar nu imposibila. M-am pregatit sufleteste pentru asta.

Am inceput sa invat din timp pentru a acumula pe parcurs. Este foarte multa informatie si trebuie abordata cu multa seriozitate.

Cum te-a ajuat cursul de pregatire pentru examen de la Axioma?

Marian m-a ajutat foarte mult sa inteleg aspecte mai dificile dar mai ales acele lucruri cu care nu ma intalnisem in practica si sunt mai greu de vizualizat, totul intr-o maniera lejera, deschisa, prietenoasa, si mai ales cu multa rabdare.

Ce le recomanzi celor care ar dori sa urmeze un traseu de certificare?

Cand am inceput cursul citisem deja de doua ori PMBOK si o data Rita, si e sfatul pe care il dau oricarei persoane care vrea sa ia examenul. 

Asta m-a ajutat ca in timpul cursului, sa nu trebuiasca sa acumulez multa infomatie in timp foarte scurt ci sa incerc sa inteleg materia mai bine si sa “fac lumina” peste ariile mai neclare.

Ca sa poti sa iti clarifici ceva trebuie, mai intai, sa stii ce vrei sa iti clarifici. 🙂

Similar Posts