Blog AXIOMA

Articole despre Agile, Project Management, Leadership


Ciprian Cucu

PMP Trainer Axioma Solutions

De aproximativ 2 ani avem JCV Gantt Pro 3 in portofoliul de produse , iar „vanzarile sunt ok”. Pana in acest moment, eu personal l-am utilizat doar pentru demo-uri.

Pentru ca in contextul actual este important sa faci mai mult pentru organizatie dar cu costuri mai mici si pentru ca lucrez des in proiecte, m-am gandit sa-l incerc si sa-i descoper potentialul maxim. Iata ce am descoperit.

O surpriza placuta!

Dupa numai o jumatate de utilizare, mare mi-a fost surpriza sa constat ca JCVGantt Pro 3 este un software usor de folosit, in acelas timp fiind un instrument foarte eficient de  planificare si monitorizare a proiectului.

In Romania este deja folosit de catre project manageri, executivi si persoane care sunt implicate in organizarea de proiecte si evenimente imbunatatind acuratetea estimatelor de timp si de cost in acelasi timp reducand semnificativ durata de planificare a unui proiect nou.

Pentru o mai mare flexibilitate in planificarea proiectelor Mindjet recomanda folosirea combinata a JCVGantt cu MindManager. Interfata vizuala si integrarea cu MindManager ajuta echipele de proiect sa culeaga cerintele si informatiile despre proiect,  sa planifice si sa aleaga abordarea care ajuta cel mai bine: graficul Gantt sau vizualizarea informatiei intr-o mapa.

Ca MS Project dar mai usor de folosit si mai ieftin!

Exista studii care au aratat ca 80% din utilizatorii de software de project management folosesc doar 10%-20% din functionalitati. Ceea ce inseamna ca foarte des, utilizatorii folosesc doar un  set mic (dar important) de functionalitati.

JCV Gantt pune accent tocmai pe aceste functionalitati cheie care sunt folosite cel mai des, in plus vine cu usurinta in folosire cu care utilizatorii de MindManager sunt deja familiarizati.

JCV Gantt este un instrument care acopera toate functionalitatile de baza necesare pentru desfasurarea planificarii proiectului si monitorizarii acestuia fara a complica lucrurile mai mult decat trebuie.

Ca trainer am constatat ca rata in care cineva invata sa utilizeze JCVGantt de la zero este de 2-4 ore. De-a lungul timpului am implementat numeroase seminarii de MS Project, iar rata de invatare a acestui soft este de 2 zile, cam 15 ore.

Pretul este doar de 129 Euro pentru fiecare utilizator.

Ce parere aveti?

Mai mult decat functionalitati standard

Una din activitatile importante pe intreaga durata a proiectului o constituie raportarea performantei. Comunicarea in proiect este esentiala in captarea si mentinerea interesului din partea stakeholderilor. JCVGantt vine cu un set de rapoarte simple si usor de folosit si particularizat care va ajuta sa obtineti informatii rapide despre proiect.

Ce-l de-al doilea intrument folosit poate la fel de des in project management si chiar in munca zilnica la birou este MS Excel.

Orice project manager isi doreste sa aiba un set de rapoarte specifice si un set de documente specifice actualizate care sa-i permita o imagine clara asupra proiectului, si care ulterior sa genereze asa zisul „folder de proiect” cu toate informatiile intr-un singur loc.

JCVGantt permite sa adaugi sheeturi Excel pentru o evidenta centralizata a informatiile colaterale care de obicei sunt tinute departe de planul de proiect sau in fisiere separate.

Astfel ai in acelasi fisier planul de proiect, costurile, resursele, dar si toate documentele specifice. (Issue log, Planul de comunicare, Analiza de risc, lista de stakeholderi etc).

Pentru o imagine clara a transformarilor generate din momentul initial si pentru un istoric structurat, optiunea Snapshoot permite vizualizarea diverselor stadii ale proiectului si o monitorizare mai buna pe principiul „poin-in-time” pentru ca poti sa stii cum care era statusul de proiect la o data in trecut.

La sfarsitul proiectului poti acum sa conducii sedintele de lessons learned avand o imagine clara a schimbarii baseline-urilor.

Compatibil cu celelalte soft-uri de Project Management!

JCV Gantt Pro 3 se integreaza cu alte soft-uri folosite in project management cum ar fi: Mindmanager 8, Excel, se poate importa si exporta in MS Project.

Concluzii

JCV Gantt se adreseaza:

-         Persoanele care fac proiecte si vor sa foloseasca o aplicatie integrata cu MM8;
-         Persoane care vor sa castige timp folosind o astfel de aplicatie;
-         Persoanelor care vor sa genereze foarte repede un plan de proiect dintr-o mapa mindmanager;

Este folosit frecvent in coordonarea campaniilor de marketing, proiecte ce implica relocarea si organizarea evenimentelor.

De ce sa-l folosesc?

-         Este o varianta mai ieftina la MS Project;
-         Ofera toate funtionalitatile practice;
-         Se integreaza cu MindManager;
-         Pot in aceiasi aplicatie sa folosesc un Pool de resurse pentru mai multe proiecte ceea ce imi ofera o imagine clara asupra incarcarii acestora;

Desigur, nu va asteptati sa gasiti totul in JCV Gantt. Tocmai acest lucru il face mai simplu de folosit. 

Interesant?

Dupa cum ati vazut este un instrument simplu, usor de folosit dar si puternic. Este disponibil separat sau in versiunea bundle cu MindManager. 

Daca vrei sa afli mai multe despre JCVGantt, descarca versiunea demo de 30 de zile http://www.mindjet.com/WebApp/forms/trial.aspx?p=4 sau contacteaza un consultant Axioma Solutions la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bafta in proiecte!