Interviu cu un antreprenor – Silviu Chiran de la Bunnyshell

Spune-mi cateva cuvinte despre tine si despre Koding

Sunt Silviu Chiran. Antreprenor in zona de tehnologie de 20 de ani. Mai multe detalii puteti gasi aici: https://www.chiran.ro/preambul/

KodingTech este un startup (desi sunt vreo 5 ani de cand a fost lansat) care ajuta companiile sa fie mai eficiente. Cum o face? [Re]modelaza si livreaza versiunea digitala a strategiei de business a clientilor sai. Sau, ca sa fim la moda: este un partener pe parcursul calatoriei catre transformarea digitala. De la hardware si infructura, la aplicatii personalizate sau business intelligence. Specializarea este tocma lipsa ei. Adica specializarea pe orizontala, cu focus pe big picture.

Va cunosc de ceva vreme si un lucru este clar, pastrati in permanenta spiritul de start-up. Care sunt initiativele pe care va concentrati in acest moment

Cum am spus si in deschidere, inclusiv noi ne consideram un startup. Desi ne apropiem de al treilea an cu venituri de peste 10 milioane de lei, pastram aceeasi energie ca si la inceput. Tot timpul suntem in schimbare si sunt unul dintre primii beta-testeri ai produselor pe care le livram clientilor.

Se intampla foarte rar sa vindem solutii pe care nu le-am utilizat intern. Aceasta abordare creeaza o energie negativa in echipa interna (de cele mai multe ori), insa face parte din cultura noastra organizationala. Cum rezistam? Nu ne-am schimbat strategia master, nu ne-am schimbat obiectivele de la inceput, avem cateva metode de control si o abordare deschisa in relatia cu clientii.

Revenind la intrebare, ne concentram pe organizare: implementam un model de tip master-data services, lucram la prima interatie a unui ERP propriu si ne concentram pe knowledge sharing. In timp ce optimizam structurile de costuri.

Bunnyshell este, la nivel global chiar,  un serviciu revolutionar din cate stiu eu. Te rog sa ne impartasesti cateva idei.

Bunnyshell este un startup cu mare, mare potential. Asta este si motivul pentru care am decis (acum mai bine de 3 ani) sa ma implic in plan personal, iar acum 2 ani am convins colegii de la KodingTech sa investeasca intr-o faza incipienta. Chiar inainte de lansare. Primul demo al produsului a fost realizat in mansarda KodingTech, acum 3 ani, in octombrie 2017. Este o platforma de management a resurselor din cloud (si nu numai), pentru mai multe servicii cloud: Amazon AWS, Microsoft Azure, Digital Ocean sau Vultr. Urmeaza inca 2 platforme pana la finalul anului: Upcloud si Linode. Dar si niste suprize pentru zona op-premise. Printre beneficii regasim: simplificarea managementului aplicatiilor rulate din cloud, reducerea costurilor asociate (atat prin optimizarea infrastructurii, dar si prin reducerea fantastica a numarului operatiunilor manuale), reducerea timpului de “go to market” pentru aplicatiilor rulate prin Bunnyshell. In plus, pentru parteneri avem si posibilitatea crearii de noi linii de revenue prin distributia Bunnyshell.

In ce fel v-au ajutat  cursurile si consultanta de la Axioma.

Raspund in nume propriu acum. Mi-am crescut in primul rand nivelul de intelegere. Atat pentru interactiunea umana, din perspectiva individuala sau a echipelor, dar si pentru intelegerea unor procese. Inca n-avem un framework stabil pe care sa-l utilizam in livrarea serviciilor, dar il dezvoltam usor, usor. Cursurile de project management, de agile sau de value selling m-au ajutat sa pot dezvolte echipe functionale. Cu ajutorul cursului de business presentations ne-am creat un cadru de transmitere a informatiilor util. Mai ales in prezentarea subiectelor valide. Recomand si altora abordarea Axioma. Atat din perspectiva structurii tipologiei cursurilor, dar si a modului practic de livrare.

Ce va propuneti pentru viitor?

Go to market rapid si scalabil pentru Bunnyshell. Avem peste 1000 de clienti, insa posibilitetea de scalare este imensa. La asta ne concentram acum. Din perspectiva KodingTech focus pe coerenta in executie si construirea unui framework similar produsului pe care il dezvoltam. KodingTech are o singura viziune de la infiintare si pana acum: livrarea unui produs care automatizeaza end-to-end procesele de business. Mai multe in viitor, cand ne apropiem de lansare: 15 iulie 2022.

Similar Posts