Diana Ionescu – Interviu cu un Product Manager certificat SAFe POPM

Cine este Diana Ionescu?

Diana este un om obișnuit, insa foarte curios si prea visator uneori (altfel nu as putea fi creativa) cu pasiuni precum product management, drumetii montane, muzica, arta, citit, design thinking, shopping (ma intereseaza mai mult prezentarea produselor :)).

Cu ce te ocupi la job

La job sunt Product Owner pe portofoliul de Analytics.

Ce preferi sa faci in afara orelor de program?

Incerc sa imi fac timp pentru pasiunile enumerate mai sus.

Unele seri sunt dedicate celor dragi, insa sunt si momente in care imi place sa stau sigura, sa ascult muzica, sa gatesc, sa citesc ceva interesant sau sa mai caut noi locuri de vizitat.

De unde interesul pentru Agile?

Abordarea Agile m-a atras de la inceput. 

Imi place pentru ca e cumva “impotriva” sistemului, insa nu vrea sa il doboare, ci sa il imbunatateasca.
Cea mai mare provocare este insa implementarea. Multi inca sunt reticenti, nu inteleg valoarea adaugata pe care o aduce un astfel de framework, pe de alta parte sunt altii care pretind ca o implementeaza ca la carte, insa nu e nici macar un hibrid.

Consider ca in maxim 2 ani vor fi progrese majore. Piata e in zona de maturizare acum.

Cat de dificil a fost examenul de certificare SAFe POPM? Ce anume din experienta ta crezi ca ar putea sa-i ajute pe altii?

Examenul a fost echilibrat, l-am luat din prima. Experienta de la job pe product management/Agile m-a ajutat mult sa dau raspunsuri logice, nu memorate.

Mi-am dorit mult sa iau certificarea, am trecut prin materie incercand sa inteleg, nu sa memorez,  mi-au placut mult exemplele practice din study guide.

As sfatui orice participant sa fie cat mai activ la curs, sa puna intrebari daca nu intelege ceva. In acest fel isi va crea o structura foarte logica, iar invatatul pentru examen i se va parea un joc.

Cum te-a ajutat cursul de la Axioma

Cursul m-a ajutat mult, Marian a fost un trainer excelent, mi-a raspuns la toate intrebarile si mi-a dat o multime de sfaturi si exemple practice.

Toate acestea m-au ajutat sa nu simt ca învăț, totul “a facut sens”…de fapt …a avut sens 🙂

Similar Posts