Ce ratezi dacă nu participi sau mai degrabă ce ai putea să câștigi dacă alegi să vii la cursul de Excel Avansat de la Axioma?

Imagine Cristian Stirbescu

Cristian Stirbescu
Senior trainer MS Excel

De la ce am plecat…

Recent discutam cu un prieten aflat în fața unei schimbări de rol în viața profesională, despre cat de important este sa știi bine Excel la job. Mi-a împărtășit ca mulți dintre colegii săi au crescut în carieră pentru că au devenit buni în lucrul cu date, că pot face rapoarte utile pentru management sau pentru ei înșiși, ca bază pentru decizii.

Ca un bun prieten, i-am recomandat cu căldură să participe la un curs Excel Avansat organizat de noi la Axioma, pentru că asta l-ar ajuta să se “califice” la fel de bine ca și ceilalți colegi și să devină suficient de pregătit pentru a fructifica oportunitățile profesionale atunci când acestea apar. În plus, ar avea șansa sa ne vedem într-un alt cadru, unde eu ca expert, o sa îl susțin în învățare pe zona de  Excel Avansat.

Dar ce câștig eu dacă vin la curs?

Iată o întrebare provocatoare!

Ai câștiga, pe lângă noțiunile teoretice pe care le voi expune mai jos, valoarea adusă de experiența și practica de peste 10 ani a unui trainer care utilizează o „altfel” de metodă.
Vei interacționa cu trainer(i) care pun accent pe starea de bine a cursanților, anticipează nevoile acestora și excelează prin:  

  • expunerea noțiunilor într-un mod care ușurează asimilarea informațiilor
  • propunerea unor activități practice care se lucrează într-un mod personalizat
  • lucru susținut, intens, dar împletit cu pauze la momentul potrivit pentru refacerea energiei

… Și care sunt acele subiecte care mă pot ajuta pe mine cel mai mult la job?

Lucrul cu câteva mii de participanți ne-a dat posibilitatea să realizăm un top al celor mai apreciate funcții și funcționalități din Excel (nivelul avansat).

#1 Pivot Table

Astfel, pe locul 1 se situează, de departe, Pivot Table, și adevărul este că pe durata seminariilor alocăm aproape 2 ore acestui instrument de sumarizare și raportare. La cursul de Excel Advanced afli totul despre tabelele pivot de la operațiuni simple, până la Pivot Table consolidat sau realizarea unui Pivot având ca sursă de date mai multe tabele.

#2 Xlookup si Vlookup

Pe locul 2 urmează natural puternicele funcții de căutare ale Excel-ului, Xlookup și Vlookup. De foarte multe ori am observat că adevăratele revelații ale participanților apar când își dau seama cât timp câștigă folosind aceste funcții și cât timp au pierdut nefolosindu-le.

#3 Macro-uri Excel

Podiumul vedetelor de la cursul de Excel Avansat este completat de Macro-uri care ne ajută să automatizam sarcinile repetitive pe care le realizam în acest program.

#4 și mai departe

Urmează Conditional Formatting, IF si IFS, Data Validation, Power Query Editor, Format As Table, Index Match, Go To Special, Domenii (Defined Names), Hlookup și Flash Fill.

O grămadă de chestii, mi se pare ca am pierdut deja șirul…

Deși lista poate să copleșească la prima vedere, parcurgerea acestora nu creeaza presiune asupra ta ca și cursant, deoarece, spre deosebire de alte cursuri tehnice, trainingul de Excel Avansat de la Axioma Solutions se derulează într-o atmosfera relaxată, iar cursanții învață mult mai bine așa. 

Atunci când sunt într-un mediu în care se simt confortabil și lipsiți de stres, au șanse mai mari să rețină și să înțeleagă informațiile noi. 

Participanții beneficiază de o concentrare îmbunătățită, sunt încurajați sa fie creativi și se simt mai încrezători în forțele proprii.

De cele mai multe ori cursul este susținut într-un ritm alert, însă oarecum  personalizat și diferit de la o grupă la alta, în funcție de nevoile cursanților dar și de de nivelul de cunoștințe anterioare.  

Cum știu că acest curs de Excel este cel potrivit pentru mine?

La Axioma obișnuim ca înaintea fiecărei sesiuni, sa evaluăm nivelul de cunoștințe în Excel prin solicitarea completării unui formular de autoevaluare. 

Este un instrument practic, ușor de utilizat de către participanți, iar trainerii își pot da seama care este nivelul actual de cunoștințe pentru a ne asigura că te înscrii azi la cursul de care ai nevoie.

Am o curiozitate, cum țin minte oamenii atâtea informații?

Fiecare cursant primește în prealabil peste 40 de fișiere pe care le folosește în timpul cursului și pe care le poate accesa și ulterior. 

 Încurajăm participanții să aplice încă de a doua zi cele învățate la training, prin practică,  folosind fișierele lor de la job, și să lucreze cât mai mult. 

În acest mod informațiile trec în memoria de lungă durată, prin practicare activă. 

La cursul de Excel Avansat abordăm și consolidări, relații între tabele, instrumente de analiză, cum ar fi Goal Seek, Solver, Scenario Manager, Grafice și Sparklines, funcții logice, statistice, de text sau de date calendaristice. S-a dovedit că sunt foarte utile în munca de zi cu zi.

Mi se pare interesant, spune-mi câte ceva despre organizare…

În ceea ce privește timpul alocat, cele mai multe dintre cursuri au o durată standard de două zile, însumând 16 ore de curs. 

Acestea se pot derula atât fizic, la sediul nostru sau la sediul cursanților,  dar și online, utilizând cunoscutele Microsoft Teams, Zoom sau Google Meet. 

Pentru varianta online, (virtual training) există posibilitatea ca seminarul să fie împărțit în 4 jumătăți de zi a câte 4 ore, astfel încât participanții să se poată concentra și pe sarcinile zilnice în celelalte 4 ore ale unei zile de lucru și să nu iasă astfel complet din „producție”. Așa câștigă și cursantul și angajatorul.

Acum sfatul meu

Om bun, după cum vezi, câștigi mult participând la un curs de Excel Advanced la Axioma.

Acumulezi atât cunoștințele necesare, consolidezi abilitățile de utilizare ale programului MS Excel, dar…important este și modul în care această informație ajunge la tine: cu stare de bine! 

De-a lungul timpului Axioma Solutions a livrat cursul de Excel Avansati în sute de companii din România, la peste 5000 de cursanți, ale căror așteptări care erau inspirate de experiența altor participanți, au fost depășite, nu doar împlinite. 

Pentru că ne dorim ca tu să devii mai bun și pentru că ne pasă de tine! 

Deci, ce zici? Vii la cursul de Excel Advanced?

Similar Posts