Work in Team 11

Interviu cu Diana Prodanciuc

Project Manager certificat CAPM

Diana Prodanciuc Interviu

Pe Diana am cunoscut-o acum cativa ani la unul din evenimentele organizare de CIPD in Romania.

A fost o surpriza placuta sa ne revedem la sfarsitul anului trecut, la cursul de pregatire pentru CAPM si PMP, tinut de Mihai Mlesnita la Axioma. Si mai mare a fost totusi surpriza cand dupa numai 3 saptamani, Diana a trecut cu succes examenul de la PMI.Ne-am bucurat ca a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari in cadrul unui scurt interviu.

Cine este Diana, spune-ne, cateva cuvinte despre tine

Sunt o tipa simpla, cu preocupari, intrebari si interese la fel ca ale tuturor, destul de activa si curioasa, imi place sa dansez, sunt pasionata de tot ce inseamana organizatii cu structuri de self-management iar mersul pe jos este pentru mine modalitatea perfecta de relaxare.

Diana Prodanciuc Interviu2

Cu ce te ocupi la job? Ce te-a atras sa accepti aceasta pozitie

Pana acum foarte putin timp am avut un rol de Process Manager dar mai nou am semnat un nou contract pentru un rol de PMO, cu o companie de IT ce isi bazeaza cultura si functionarea pe un model alternativ de management, in schimbul binecunoscutei structuri ierarhice. Ideea de proiecte diverse de IT si de a experimenta una din culturile de self-management despre care pana acum am avut parte doar in carti, articole si in discutiile purtate cu alte minti ce isi doresc o schimbare in modul in care vedem si facem munca acum, a fost foarte atragatoare pentru mine

Diana Prodanciuc Interviu3

Poti sa ne povestesti o situatie / intamplare de care-ti amintesti cu drag?

Imi amintesc cu foarte mare drag de toate serile si weekend-urile petrecute cu echipa Syncer din Universitatea Alternativa lucrand la proiectul nostru pe care l-am creat dintr-o dorinta si viziune comuna, din proprie initiativa, doar pentru ca ne doream sa avem un impact, sa facem o diferenta si sa dam mai departe.

Diana Prodanciuc Interviu4

Te rog sa nominalizezi trei provocari cu care se confrunta managerii de proiect

Lucrul cu oamenii e pe primul loc. Exista o complexitate si o provocare constanta acolo si esti pus in situatia de a jongla cu tot felul de cerinte, doleante, demotivare, demisie, etc.
Alinierea stakeholderilor e alta incercare “de foc” in “the hero’s journey”.
Nealinierea promisiunii celor de la vanzari cu ceea ce poate intr-adevar sa livreze compania si proiectul.

Care este secretul tau cand vine vorba de organizare?

Nu cred ca am unul. Mintea mea e construita in asa fel incat lucrurile sa aiba un flow, un process asa au cel mai mult sens pentru mine prin urmare necesita organizare ca sa “curga”.

Cum petrece timpul Diana in afara job-ului?

Serile de obicei sunt la Universitatea Alternativa, la un ceai / film / teatru cu un prieten, intr-o discutie interesanta cu un colaborator, acasa citind,  si sper ca in curand la inot :D. Concediile sunt pentru calatorit.

Diana Prodanciuc Interviu5

Cat de dificila a fost pentru tine pregatirea pentru examenul CAPM? Poti sa ne impartasesti strategia ta de pregatire? Cand ai luat certificarea?

Ma asteptam sa fie solicitant pentru ca imi facusem temele dinainte. Am avut grija sa creez spatiul necesar in programul meu pentru curs si perioada imediat urmatoare , am facut curat in calendar ca sa spun asa cu cateva luni inainte :)).  Si apoi bineinteles mi-am organizat sesiunile de studiu si materia pe care o aveam de parcurs in functie de modul si stilul meu de a invata. Am trecut prin procesul de autonomie de invatare al Universitatii Alternative atat ca newbie cat si ca body pentru noii studenti de 3 ori prin urmare imi cam cunosc comportamentul in invatare, punctele forte si punctele slabe, ce functioneaza si ce nu functioneaza pentru mine, precum si pattern-ul momentelor de focus si al celor de frustrare. Prin urmare stiam exact ce o sa urmeze, cum voi reactiona si cum voi rezolva.
Obiectiv definit, strategie elaborata, tot ce a mai trebuit sa fac a fost sa ma tin de treaba.
Mi-am luat certificarea la sfarsitul saptamanii a 3-a dupa curs

Cum te-a ajutat cursul de pregatire de la Axioma, cum te-a ajutat trainerul?

Stiam ca nu e despre a memora lucruri asa ca pentru mine a fost clar de la inceput ca am nevoie de plusul de valoare al exemplelor concrete, al explicatiilor unui practitioner si exercitiile practice. De asemenea banuiam ca va accelera invatarea. Si asta e exact ce Mihai a bifat in timpul cursului.

Ce ai recomanda celor care doresc sa obtina o certificare similara?

E ca orice alt proces de invatare. Nu e atat de relevant obiectivul cat e procesul si tot ce trebuie sa faci e sa ti-l cunosti pe al tau si sa il aplici. As mai adauga ca e important sa stii care sunt trigger-ele tale pentru frustare si cum sa le gestionezi deoarece aceasta este principala cauza care ne face sa renuntam la ce ne-am propus.

Similar Posts