Work in Team 3

10 motive pentru care să te certifici PMP sau o investiţie în viitorul tău

PMBOK Guide 5th Edition

Conform unei statistici recente, 7 din 10 proiecte esuează din punct de vedere al costurilor, timpului sau specificaţii. Economie de timp şi costuri, productivitate mai mare şi control mai eficient al resurselor; respectarea obiectivelor şi deadline-urilor sunt doar cateva dintre motivele pentru care tot mai multe companii se organizează în echipe de proiect, iar nevoia de project manageri acreditaţi este din ce în ce mai mare.

Investiţie în bani şi timp

Obţinerea unei certificări PMP este o investiţie care necesită atât timp cât şi bani. Dacă credeţi că project management-ul poate fi o carieră pentru dvs. sau doriti să avansati în carieră, atunci poate fi o investiţie bună. O carieră pe termen lung în project management are la bază acreditarea PMP care reprezintă o adevarată valoare, iar investitia se amortizează în timp. Obţinerea certificării PMP reprezintă pasul firesc pentru cei care îsi doresc îmbunătăţirea deprinderilor actuale, dar şi recunoaşterea formala a cunoştinţelor şi abilităţilor în managementul proiectelor.

Prestigiu, recunoaştere, venituri superioare

O acreditare PMP aduce cu ea un nivel ridicat al prestigiului în comunitatea IT, deşi trebuie spus că este privită cu respect şi în afara acestei industrii, mai ales acolo unde este nevoie de abilităţi puternice de project management.

PMP Exam Preparation

Mai mult decât atât, conform unui studiu realizat de Penton şi GK, desfășurat în Statele Unite, în Top 15 al celor mai bine plătite certificări în IT la începutul lui 2014, prima certificare de Project Management pe care o regăsim este Project Management Profesional (PMP) pe locul 5 cu un salariu mediu brut de 108,525 USD. Din multe puncte de vedere, în SUA şi Canada certificarea PMP este vazută ca o calificare echivalentă cu un MBA obţinut la o şcoala de afaceri de prestigiu.

Exodul spre vest – joburi şi oportunitati atractive

În Romania, în afară de cei peste 1000 de certificaţi PMP® cu domiciliul în România, conform unui studiu realizat de Comunitatea în colaborare cu Mindit, CareerAdvisor si PortalHR, existau la 1 noiembrie 2014 cel puțin alți 725 de PMP® români stabiliți în afara țării. O migrație tăcută și constantă a dus la această cifră impresionantă, dacă este să o comparăm cu numărul certificaților care și-au declarat domiciliul în România. Și să nu mai spunem că este foarte posibil ca numărul certificaților PMP® români stabiliți în afara țării să fie în realitate chiar mai mare. Unii dintre ei și-au luat certificarea după ce au plecat, dar alții, un număr deloc de neglijat, au plecat în străinătate după ce au obținut PMP-ul atunci când mai erau încă în țară. În fiecare an, un număr important de certificați PMP® a ales să plece în alte țări. Numai în intervalul 1 ianuarie 2013 – 1 noiembrie 2014, 31 de certificați PMP® din România și-au schimbat oficial domiciliul în străinătate, în top 3 destinații aflându-se: Germania, Canada și Marea Britanie

Top 10 motive pentru care să obţii o certificare PMP

Deşi lista nu este închisă, iată mai jos un top al motivelor pentru care merită să investeşti în obtinerea certificarii.

1. Certificarea PMP este recunoscută la nivel global, Project Management Institute fiind la acest moment cea mai mare organizaţie de management de proiect din lume.

2. Acreditarea PMP conduce rapid la o crestere substanţială a veniturilor dvs.

3. Vă va expune la ultimele tendinte cu privire la standardele managementului de proiect, tehnici, tendințele actuale şi cele mai bune practici. Veţi învăţa instrumente noi și tehnici care vă vor ajuta în activitățile curente ale managementului de proiect.

4. Atunci când angajeaza, multe companii preferă acum managerii de proiect care deţin o certificare internaţională şi foarte des pe cei care sunt certificati PMP.

5. Este o dovadă concretă a capacităţilor dumneavoastră profesionale, demonstrabile în faţa oricărui interlocutor.

6. În cazul în care lucraţi pentru o firmă de consultanță/integrator care participă des în licitaţii, acreditarea dvs. poate ajuta la dezvoltarea companiei, astfel deveniţi un angajat mult mai valoros pentru firma dvs.

7. Vă oferă oportunități de networking cu alti project manageri acreditaţi şi profesionişti din domeniu

8. Vă va oferi oportunități de predare pe viitor a cunostintelor PMP altor candidați la acreditare

9. Demonstrează dorinţa dvs de a vă perfectiona cunoștințele şi abilitățile profesionale

10. Vă va ajuta să vă distingeti printre alti practicanti ai managmentului de proiect intr-o piaţă dură

Similar Posts